URGENT

Comencen a vacunar a un centenar d’alumnes de PLF.

Compartiu aquesta història

 

El CAP de salut ha vacunat en les últimes setmanes a un centenar d’alumnes de 6è de primària. Tots els alumnes han rebut la vacuna de l’Hepatitis A i B, i les noies a més a més, també han estat vacunades contra el virus del Papil.loma humà.

Les hepatitis són virus que afecten al fetge, en el cas de l’A es pot contagiar per prendre aliments contaminats (menjar, aigua..), o per contacte amb objectes contaminats amb restes fecals. L’hepatitis B es transmet amb contacte amb la sang o en les relacions sexuals.

En canvi la vacuna contra el papil.loma humà pretén evitar possibles malalties com ara el càncer d’úter, i s’administra a aquesta edat, ja que és més efectiva abans que les noies comencin a mantenir relacions sexuals

Aquestes vacunes s’han d’administrar en 3 dosis diferents, la primera de les quals ja ha estat aplicada als alumnes palafollencs. Ho explica Marta Azuara, infermera del Cap de PLF.

En total 105 alumnes han estat vacunats contra l’Hepatitis A i B, dels quals 37 són nenes que a més han rebut la vacuna contra el Papil.loma humà.

L’aplicació gratuïta d’aquestes vacunes no són noves. De fet, fa anys que s’apliquen les mesures contra l’hepatitis als estudiants i, des de fa 3 cursos, també s’administra la vacuna contra el papil.loma. Tot i això, segons Azuara, el 2013 serà l’últim any de l’aplicació de la vacuna contra l’Hepatitis.

Podeu informar-vos sobre l’administració de la vacuna al telèfon Sanitat Respon 902 111 444 o bé directament a l’ambulatori de PLF al 93 762 04 53

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics