URGENT

L’agenda 21 demana millorar els serveis de les urbanitzacions.

Compartiu aquesta història

 

Ahir al vespre es va presentar el projecte de l’Agenda 21 de PLF. Aquest document marca les directrius de les polítiques de futur de l’Ajuntament del nostre municipi.

Aquesta Agenda 21 comença fent una diagnosi de l’estat actual de PLF, a nivell ambiental, social i econòmic, i acaba proposant un pla d’acció amb prop d’un centenar d’actuacions ordenades per prioritat. La primera tinent d’alcalde de PLF, Dolors Agüera, explica que les accions proposades s’haurien de desenvolupar en els propers anys.

A la presentació d’ahir, amb escassa presència de públic, es van donar a conèixer algunes de les actuacions que contempla aquest programa d’actuació.

Una de les preocupacions que marca el document és la desigualtat territorial pels serveis. És per això que una de les accions proposades és millorar els serveis a les urbanitzacions del nostre poble.

El document, que ara haurà de passar pel ple municipal, parla també d’incentivar l’activitat agrícola, crear un inventari de camins o un mapa de capacitat acústica.

També es demana que l’Ajuntament reaprofiti l’aigua de pluja per a regar els espais públics, que s’adhereixi al pacte d’alcaldes i que vagi renovant la flota de vehicles municipals per d’altres menys contaminants.

Segons Agüera, algunes de les accions proposades ja s’estan desenvolupant al consistori, però afirma que ara caldrà reforçar algunes actuacions.

Segons la memòria de l’Agenda 21, el 57% del consum energètic de PLF està destinat a l’enllumenat públic, bàsicament per la gran extensió de terreny que ocupa el nostre poble. Una de les accions que es demana és la redacció d’un pla per reduir la despesa energètica en l’enllumenat públic.

El pla d’acció també recomana la creació de carrils bici, d’incentivar el transport públic, de promoure les escoles verdes i la redacció d’un pla d’emergències per saber actuar en casos com accidents químics, incendis o accidents de trànsit importants.

L’agenda 21 compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que a més pot arribar a subvencionar algunes actuacions previstes a l’Agenda 21 de PLF, un cop s’aprovi al ple de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics