URGENT

CiU guanya a totes les poblacions veïnes.

Compartiu aquesta història

 

El Maresme ha tingut un comportament electoral similar al de la resta de Catalunya en les eleccions al Parlament. La força més votada ha estat Convergència i Unió (CiU) que ha millorat el resultat del 2006 i ha aconseguit el 43,33% dels vots. El PSC es manté com a segona força, mentre que el PP guanya a ERC la tercera posició.

Iniciativa per Catalunya també ha vist reduïda la seva bossa de vots, però en menor mesura respecte als seus companys del tripartit.

La federació a tots els pobles veïns han aconseguit com a minim 1 de cada 3 vots emesos.

A Malgrat els nacionalistes guanyen 600 vots i es situen amb un 32’9%. Els socalistes perden 500 vots i un 9% de votants respecte ara fa 4 anys. Esquerra també perd votants, mentre que ICV aguanta l’envestida i només perd un centenar de vots. El PP passa per sobre d’Esquerra, aconsegueix 200 vots més que ara fa 4 anys. Plataforma per Catalunya es converteix a Malgrat en la 6a força més votada. En aquest municipi, PXC es va presentar a les últimes eleccions municipals.

A Tordera, CiU ha aconseguit quasibé la meitat dels vots emesos. Ens ho explica en Lluís Sabater.

A Sta Susanna, CiU tampoc ha tingut rival i s’ha endut el 46,4% dels vots emesos. Els socialistes baixen en votants i aconsegueixen el 14.7%, seguit del PP amb un 14% i d’Esquerra amb un 6%.

A Pineda és on el PSC aguanta més bé l’embranzida de CiU. Els nacionalistes guanyen amb un 36% dels vots, mentre que els socialistes, que perden 500 vots, aguanten amb un 21.8%. La resta de forces segueixen el mateix esquema, amb el PP, Esquerra i Iniciativa.

A Calella, també s’ha imposat CiU, ens ho explica L’emili Pacheco.

La comarca del Maresme tindrà tres representants a l’hemicicle. Seran Joan Morell, de CiU, Consol Prados del PSC i Salvador Milà d’Iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics