URGENT

Demanen 30 anys de presó per matar al propietari del seu pis a Blanes.

Compartiu aquesta història

 

L’acusació particular demana 30 anys de presó pel llogater de Blanes acusat de matar a ganivetades el propietari de l’immoble on vivia.

L’acusació sosté que la víctima, de 70 anys, va ser apunyalat per amenaçar el seu inquilí amb treure’l del pis si no pagava els diners que li devia. El crim serà jutjat aquest desembre a l’Audiència de Girona.

El processat, que té 31 anys, vivia en un pis de lloguer situat al carrer Treumal. El jove havia de pagar 450 euros mensualment, però -segons sostenen les acusacions- tenia deutes amb el propietari per haver-se endarrerit en els pagaments. Deute que l’acusació particular xifra en 4.000 euros, mentre que el fiscal s’absté en fer concrecions.

A més l’acusació particular indica que mentre la víctima agonitzava el processat va robar-li la cartera i diversos documents, entre els quals hi havia els papers de lloguer del pis. Tant l’acusació particular com el fiscal coincideixen que l’acusat va aprofitar que la víctima estava d’esquenes i no es podia defensar per atacar-lo. Per això li imputen un delicte d’assassinat amb traïdoria.

La defensa, per la seva banda, demana que s’absolgui el seu client, ja que assegura que els dos homes es van trobar per posar al dia els pagaments endarrerits.

De manera alternativa, però, la defensa també exposa un altre relat dels fets. En aquesta segona versió, admet que David P. R. va matar la víctima amb el ganivet a conseqüència “de l’excessiva pressió” en el reclam del deute i pensant que podria perdre el pis. La defensa indica que els fets constitueixen un delicte d’homicidi, però que cal aplicar una atenuant d’anomalia o alteració psíquica al seu client.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics