URGENT

Blanes multarà als bars que deixin sortir als clients amb les begudes alcohòliques al carrer

Compartiu aquesta història

 

La ciutat ha aprovat una modificació de l’ordenança municipal de civisme que permetrà sancionar amb multes de fins a 1.500 euros els establiments nocturns que deixin sortir els clients consumint begudes alcohòliques al carrer. L’objectiu de la modificació, que es va aprovar per unanimitat, és evitar la problemàtica que presenta la concentració de persones al voltant dels establiments nocturns, ocasionant les queixes dels veïns. El regidor de Governació, Joaquín Torrecillas, va expressar que passat un any des de l’aprovació de l’ordenança havien detectat elements millorables.

El canvi en la norma especifica com a responsables els titulars dels bars i pubs i no els consumidors.

Segons l’Ajuntament, la Policia Local de Blanes ha aixecat 161 actes per infraccions de l’ordenança de civisme des del mes de gener, quan es va començar a aplicar. La majoria de les sancions han estat pel consum d’alcohol a la via pública, amb 51 multes. També destaquen, però, les sancions per orinar al carrer i per perjudicar el descans dels veïns.

El regidor ha anunciat a més que estan treballant en el Pacte per a la Convivència Nocturna, tot expressant que no entén les crítiques que han rebut de les associacions de veïns, en especial del barri dels Pins.

Aquest estiu un grup de veïns d’aquest barri va organitzar una protesta per reclamar, solucions als sorolls a la seva zona.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics