URGENT

PLF celebra el dia mundial contra la Sida amb els joves.

Compartiu aquesta història

 

Estudiants de 3r i 4t d’ESO de l’IES PLF han protagonitzat l’acte central de commemoració del dia contra la Sida.

Una 50a de joves s’han reunit a les 10 del matí a la cèntrica plaça del Fòrum Palatiolo on després de llegir el manifest de la jornada, han fet activitats de conscienciació per prevenir el contagi d’aquesta malaltia, descoberta ara fa 23 anys.

Els alumnes han inflat globus vermells, color de la lluita contra la Sida, amb missatges relatius a la malaltia, que han quedat penjats a la plaça.

La regidora de joventut de PLF, Antònia Petit ha presentat l’acte, i ha incidit en la necessitat de no abaixar la guàrdia, tot i els avenços mèdics.

L’acte estava organitzat per les regidories de joventut i sanitat, conjuntament amb l’IES de PLF.

La coordinadora de 4t d’ESO de l’institut, Dolors Morales, explica que des del centre educatiu s’ha fet un treball previ amb els alumnes, i que en les properes setmanes es continuarà tractant les malalties de transmissió sexual. Morales diu que els joves saben de la necessitat d’usar preservatius com a mètode de prevenció de la Sida.

A banda dels actes d’avui, des de fa uns dies la façana del MiD llueix un llaç vermell de 7 metres d’alçada. El llaç vermell s’utilitza mundialment com a símbol de la lluita contra el VIH.

Tot i que fa anys que es coneixen els mecanismes de protecció el nombre de noves infeccions per VIH a Catalunya es manté estable. L’any passat es van notificar 560 noves infeccions, una xifra que no varia gaire respecte a les dels darrers anys. A Catalunya, la infecció afecta sobretot la població compresa entre els 25 i els 39 anys, i darrerament s’ha incrementat la infecció per relacions sexuals no protegides entre homes i la població nouvinguda. En total, fins al 2009 s’han diagnosticat a Catalunya prop de 16.500 casos de Sida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics