URGENT

La Generalitat aparca la construcció de la 3a escola a PLF perquè no la considera necessària.

Compartiu aquesta història

Els serveis territorials del departament d’Educació han anunciat a l’Ajuntament que, de moment, no construirà la 3a escola de primària a PLF, tal i com estava previst.

Segons l’Ajuntament, el govern ha considerat que no és prioritària la construcció d’un nou centre, tal i com es prèvia fer en els terrenys que ocupa actualment l’institut de PLF.

Normalment hi ha 4 línies per cada curs a PLF, excepte alguns nivells que tenen 5 línies. Aquesta aula de més s’ha anat assumint un any per Les Ferreries, un altre any pel Mas Prats.

Aquesta línia de més ha posat de manifest la manca d’espai. Una manca però que no s’espera que sigui continua i per tan no justifica la construcció d’un nou centre educatiu.

Per solucionar aquesta manca puntual d’espai a les escoles, el govern català pretén deixar alguns dels mòduls de l’actual institut, per convertir-los en un annex del Ceip Mas Prats.

Així aquests centre tindria, puntualment més aules de primària i podria assumir més alumnes gràcies als mòduls de l’IES.

Segons la regidora d’ensenyament, Antònia Petit, el govern considera que la demanda de places escolars al nostre municipi baixarà a partir del 2012.

l’Ajuntament de PLF ja ha sol·licitat una reunió amb els serveis territorials per tal de poder especificar per escrit les intencions de l’administració catalana, que de moment només ha manifestat la seva intenció oralment.

La decisió coneguda ara es contradiu amb la demanda que feia l’administració catalana només fa un any. El novembre de l’any passat, el Departament d’Educació havia sol·licitat a l’Ajuntament, un terreny preparat per poder construir la 3a escola de primària de PLF. El consistori sempre havia pensat en els terrenys que deixarà l’institut l’any que ve per fer la 3a escola, que sembla que haurà d’esperar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics