Malgrat congela impostos i redueix el pressupost.

 

Els impostos locals de Malgrat de mar per l’any que ve es mantindran amb la mateixa carrega que en l’actual. Les ordenances i les taxes municipals es congelen al municipi, i només en l’IBI hi haurà un petit increment de l’1%.

Aquest és el segon any consecutiu que el municipi paralitza l’import de les ordenances, degut a la crisi econòmica.

Aquesta congelació dels impostos locals, com ara el de circulació o el de les escombraries, implica un major esforç pressupostari per part de l’Ajuntament a l’hora de garantir els serveis.

Precisament ahir al vespre l’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar el nou pressupost corresponent a l’any que ve. Un pressupost passa dels 25 milions pel 2010 als 17 milions 400 mil € per l’any que ve.

Aquesta rebaixa de 8 milions es deu, bàsicament, a l’aplicació de les mesures aprovades al mes de gener per tal de reduir la despesa pública. Entre aquestes mesures hi ha la impossibilitat de demanar préstecs, cosa que limita les inversions o la rebaixa del 5% del sou dels treballadors públics. A tot plegat, el regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou, hi inclou la participació de l’Ajuntament a l’empresa pública de turisme i la congelació dels impostos locals.

Tot i la reducció substancial del pressupost, el regidor ha volgut deixar clar de nou que la situació financera de l’Ajuntament de Malgrat és estable i que li permet mantenir el ritme de pagament als proveïdors, així com mantenir la despesa corrent.

El pressupost del 2010, representen un 30% de reducció de la despesa, però la despesa corrent només s’ha reduït un 0.5%. Un 44% del pressupost municipal està destinat a la partida de personal, tot i la reducció del 5% decretat pel govern central.

Segons les dades exposades ahir al plenari, els nous pressupostos preveuen gastar 934 € per habitant, un 30% menys respecte al pressupost d’aquest any.

Els grups de l’oposició van criticar la manca de participació permesa en l’elaboració dels pressupostos locals. Es queixen que, una vegada més, l’equip de govern no els ha permès participar en les deliberacions sobre el document pressupostari.

També van criticar algunes partides com ara la de lloguers de locals per a activitats públiques, o els 3 milions destinats a la regidoria de seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics