URGENT

La vaga de controladors fa perdre uns 750 mil a Lloret.

Compartiu aquesta història

 

Aquest passat pont de la Constitució, Lloret ha estat un dels municipis més perjudicats pels efectes de la vaga encoberta dels controladors aeris, ja que molts dels seus clients vénen a través de l’aeroport de Girona.

Segons el gremi d’hosteleria, el municipi ha perdut més d’un 10% de turistes a causa de l’atyurada. Són visitants que havien de passar uns dies de vacances a la destinació, provinents sobretot de Palma de Mallorca i d’Anglaterra. No van poder arribar-hi a causa del tancament de l’espai aeri.

Un primer calcul, xifra en 750 mil € les perdues directes que ha patit el sector turístic a Lloret. El hotelers parlen de “davallada” en l’ocupació prevista. El seu president, Enric Dotras, considera que els controladors han actuat amb una gran “irresponsabilitat”. Afegeix que com a empresaris s’han sentit “impotents”.

Els únics clients que han pogut arribar fins a Lloret aquests passats dies festius són els que han vingut amb cotxe o autocar. La resta s’han quedat sense venir. Respecte els turistes que estaven aquí i que volien marxar en avió, la immensa majoria han tornat a casa seva amb autobús.

Nova Ràdio Lloret

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics