URGENT

L’Ajuntament estudia fer una pòlissa de crèdit per poder posar-se al dia amb els proveïdors.

Compartiu aquesta història

 

Al mateix temps que divendres es discutia la concertació d’un crèdit de 900 mil € per inversions, l’equip de govern va donar a conèixer que està estudiant la possibilitat de concertar una pòlissa de crèdit per poder augmentar la liquiditat de les arques municipals.

El regidor d’hisenda de l’Ajuntament, Josep Ribas, va reconèixer que hi ha retards en el pagament d’algunes factures del consistori, bàsicament per manca de liquiditat provocada pel retard en el cobrament d’alguns impostos. Aquesta descoordinació entre l’entrada de diners al consistori i el pagament de factures provoca un forat econòmic que podria ser tapat amb una pòlissa de crèdit.

El regidor, a més recorda, que hi ha dues puntes de cobraments d’impostos; una a l’abril i l’altre al novembre, pel que també hi ha puntes de pagaments, que coincideixen amb les entrades de diners.

Tot i que PLF té un índex d’endeutament relativament baix, no podrà concertar la pòlissa fins al gener, ja que la normativa actual demana que els ajuntaments cancel·lin les pòlisses abans de cap d’any. Davant d’això la previsió és poder sol·licitar-la a principis del 2011.

Ribas explica que tot i la possibilitat de concertar aquesta pòlissa a partir de cap d’any, l’aposta continua sent la reducció de la despesa pública.

Segons Ribas, la prioritat aplicada fins ara era pagar en primer lloc a les empreses del municipi, i pactar la demora amb les empreses més grans.

Davant la possible concertació d’una pòlissa de crèdit, de la que encara es desconeix el possible import, ja s’han sentit algunes veus crítiques per part de l’oposició ja que suposa augmentar l’endeutament del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics