URGENT

L’Ajuntament estalvia 68 mil € amb la retallada dels sous dels seus treballadors.

Compartiu aquesta història

El decret llei de retallada dels sous del personal de les administracions públiques ha permès a l’Ajuntament de PLF estalviar 68 mil € des de l’1 de juny i fins a finals d’any.

El decret del govern central preveia una reducció de mitjana del 5% dels sous i dels conceptes que cobren els treballadors de l’administració i d’empreses públiques. La intenció és poder reduir la despesa pública i destina més diners a sanejar les arques de les administracions.

De fet els diners estalviats s’han de destinar en primer lloc a eixugar el dèficit de tresoreria, a reduir el deute viu, o en inversions. El regidor d’hisenda i personal de PLF, Josep Ribas, ha explicat que, al nostre municipi, aquests diners es destinaran a reduir el deute viu del consistori. Aquest destí està marcat per la llei, tot i que Ribas assegura que el govern local preferiria dedicar aquests diners a Serveis Socials, tal i com havien demanat els propis treballadors.

La resta de formacions al consistori van mostrar el seu desacord en les mesures dictades en el decret del govern central així com el destí dels diners estalviats dels sous dels funcionaris locals i del personal laboral de l’Ajuntament.

D’altra banda, l’alcalde de PLF Valentí Agustí, ha volgut tranquil·litzar als 140 treballadors de l’Ajuntament. Segons Agustí la intenció del consistori no és en cap cas reduir el nombre de treballadors de l’administració local, sinó anar augmentant-lo en la mesura del possible.

Segons l’alcalde, la manera més fàcil d’estalviar seria retallar en el capítol 1 de personal, però insisteix que l‘Ajuntament de PLF no té intenció de tocar aquest apartat en el pressupost de l’any que. Un pressupost que es tractarà passat Nadal però abans de finals d’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics