URGENT

Més de 4.200 hores de treballs en benefici a la comunitat a PLF durant el 2010

Compartiu aquesta història

Moltes persones, d’acord amb el jutge, demanen poder complir la responsabilitat penal d’alguns actes a través les anomenades mesures penals alternatives. Bàsicament es tracta de realitzar activitats en benefici de la comunitat sota la supervisió d’una administració pública, com ara l’Ajuntament de PLF.

Durant el 2010, una 20a de persones van suplir les seves penes judicials amb treballs comunitaris al nostre municipi. Aquestes persones van fer, en total, més de 4.200 hores.

A PLF, aquests treballs comunitaris es desenvolupen en dos àmbits diferents. Un com a suport a l’equip de bidells d’instal·lacions culturals, com el MiD o el teatre i l’altre fent tasques de suport a la brigada municipal.

Les hores s’han distribuït de forma equitativa entre aquestes dues funcions dins l’Ajuntament.

El sergent de la Policia local de PLF, explica quins delictes es poden commutar per tasques en benefici a la comunitat i quines són les feines que fan aquestes persones durant la seva prestació social substitutòria.

Aquestes dades són similars a les donades l’any 2009, quan es van fer a PLF 4300 hores en benefici de la ciutat. El que s’ha disminuït és el nombre de persones. Si el 2010 van ser 20 persones, l’any abans van ser 28 persones les que van fer les mesures penals alternatives.

La majoria de persones que participen en el programa, ho fan per substituir la pena imposada per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics