Continuen les millores a la desembocadura de la Tordera.

 

Fa mesos que es treballa, de forma desinteressada a la zona final del riu per tal d’ordenar aquest tram on conviuen càmpings i platges en un espai natural ric.

En les últimes setmanes s’han realitzat treballs per tal de senyalitzar l’espai, s’ha desplaçat el camí d’accés a la desembocadura per respectar i guanyar més vegetació de ribera i s’han ocultat vegetalment algunes pilones de formigó.

Cal tenir present que el Delta de la Tordera és un important espai de nidificació d’aus, això s’ha potenciat, d’una banda delimitant i senyalitzat una zona protegida, per permetre l’arribada i l’estada d’aus. Alhora s’ha construït una torre d’observació i interpretació.

Aquestes accions són fruit de l’Acord de Custòdia signat entre un càmping i una entitat naturalista, i gràcies a la col·laboració de voluntaris, que són els qui han fet les feines previstes.

Un cop s’enllesteixin tots els treballs que falten es preveu que s’organitzin unes jornades per donar a conèixer els valors naturals d’aquest tram de riu, fins ara oblidat.

En les tasques de conservació de la zona també hi prendran part els Ajuntaments de Malgrat i Blanes que comparteixen el Delta de la Tordera, que ja han fet tasques de senyalització i d’acondicionament de l’espai, gràcies al departament de Medi Ambient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics