La calamarsada d’ahir emblanquina PLF, Malgrat, Blanes i Tordera.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Cap a 2/4 de 8 del vespre d’ahir una forta calamarsa va sorprendre els municipis de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. L’episodi, molt centralitzat a PLF, Malgrat, Blanes i Tordera, va deixar un paisatge emblanquinat , que gràcies a les baixes temperatures, s’ha mantingut fins ben entrat el dia. 

La pedra caiguda va provocar alguns problemes viaris al nostre municipi, on una furgoneta va relliscar per culpa del gel i es va accidentar a la rotonda del barri de St. Lluís, activant els serveis d’emergències com ambulàncies, policia i bombers. Tot i el desplegament, l’accident no va provocar ferits. 

Un altre vehicle es va avariar als semàfors de PLF i va provocar retencions a la carretera d’accés a la Costa Brava, fins que va ser retirat. 

Les zones més afectades de PLF van ser el centre i el barri de St. Lluís, mentre que en d’altres zones l’afectació va ser molt menor. 

On sí pot haver afectat la calamarsa és al camp. Els pagesos de la zona de PLF i Malgrat avaluaran els danys d’aquí a uns dies, tot i que esperen que la calamarsada no hagi afectat els cultius, i especialment els de fulla tova, com alguns enciams, que solen fer-se malbé amb aquest tipus d’episodis. 

La calamarsada, que va caure en poca estona i acompanyada de pluja, no va caure a poblacions com Pineda o Calella. 

La brigada municipal ha estat treballant aquest matí llençant sal a les voreres de la zona escolar, que aquest matí han aparegut totalment congelades, un gel que s’ha mantingut en les zones on el sol no hi tocava. 

Fotos de la calamarsada 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics