URGENT

El fred s’allargarà fins el dimecres amb temperatures sota a zero a PLF.

Compartiu aquesta història

 

L’onada d’aire fred que es va iniciar el dijous ja ha deixat temperatures mínimes rècord a diverses poblacions de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en cinc estacions amb més de deu anys de dades continuades s’ha batut el rècord de temperatura més baixa registrada.

El fred es generalitzat arreu de Catalunya amb temperatures d’11 sota zero a la Seu d’Urgell, de 8 i mig negatius a Fornells de la Selva i Vilablareix o els -7,4 d’Anglès.

També al nostre voltant les temperatures han caigut sota zero. A Malgrat de mar l’estació meteorològica automàtica ha registrat una mínima de 4 i mig sota zero. De fet la mínima d’aquesta matinada ha estat de 2 graus negatius.

La mateixa temperatura amb la que ens hem llevat avui a PLF, i que es mantindrà en negatiu gran part de la jornada.

La previsió indica que la massa d’aire molt fred que ens afecta es mantindrà sobre Catalunya fins dimecres i que, tot i que la temperatura s’anirà recuperant lentament en molts sectors del país, les mínimes encara baixaran per sota del llindar de fred en alguns punts del territori durant els propers dies, principalment a les fondalades de l’interior del país.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’avís de Situació Meteorològica de Risc per onada de fred.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics