Nova jornada de retards a la xarxa de rodalies de Renfe pel conflicte amb els horaris dels maquinistes.

Els problemes a Rodalies es mantenen aquest matí, amb uns retards d’entre 15 i 20 minuts a totes les línies de rodalies, inclosa la de la costa del Maresme.

Un conflicte amb els horaris dels maquinistes de rodalies ha fet que des d’ahir al migdia hi hagi retards generalitzats.

Renfe ha reconegut que és impossible poder fer cap previsió sobre l’evolució del conflicte amb els maquinistes, que és l’arrel dels retards d’aquest matí i d’ahir a la tarda.

És per això que recomana als usuaris que consultin els webs www.adif.es, www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com, i els telèfons d’informació per conèixer l’estat del servei.

L’origen de les incidències es troba en un nou conflicte laboral entre l’empresa i el personal

de maquinistes per un canvi en la planificació. Les dues bandes s’han reunit aquest dilluns al vespre per intentar trobar una solució al conflicte, però la reunió ha acabat sense acord i les dues parts mantenen la seva posició.

Renfe, que qualifica el conflicte de “vaga de zel encoberta”, admet que aquest cap de setmana ha canviat l’horari laboral dels maquinistes, però assegura que ha estat pactat i aprovat amb anterioritat, així com avalat pel Ministeri de Foment. És per això que assegura que s’obriran expedients informatius als treballadors que no compleixin amb el seu torn de treball. A més, diu que fa mig any que negocia amb els maquinistes.

Per la seva banda, però, els sindicats desmenteixen que els maquinistes no hagin anat a treballar i diuen que estan respectant el descans al qual tenen dret. Es queixen del canvi d’horari de feina, un canvi que consideren “imposat unilateralment” per l’empresa aquest cap de setmana, i que no respecta els temps de descans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics