URGENT

Augmenten lleugerament els casos de grip, en l’època àlgida del virus.

Compartiu aquesta història

 

S’espera que el moment àlgid de la grip aquesta temporada sigui entre mitjans del mes de gener i mitjans de febrer. Ara bé, en ple pic de la campanya actual, el nostre municipi no presenta un augment significatiu del nombre de casos afectats per aquest virus.

Només hi ha un lleuger augment dels afectats, tal i com ens ha explicat la infermera del Cap de PLF, Marta Azuara.

El virus de la grip provoca una febre alta, de fins a 40 graus, dolors musculars, mal de cap i de coll, malestar general, nas tapat i tos seca. També pot provocar diarrees, nàusees i vòmits.

Els metges recomanen tenir paciència i descansar. Azuara explica quin és el tractament i les recomanacions bàsiques a tenir presents per a persones afectades per la grip.

Moltes de les infeccions d’enguany són del virus de la Grip A, pel qual ja actua la vacuna contra la grip que s’ha administrat a les persones de risc en la campanya de vacunació iniciada a l’octubre.

La grip es contagia mitjançant les mans i l’aire. Per evitar contagis cal rentar-se les mans sovint i utilitzar mocadors d’usar i tirar tan per mocar-se com per tapar-vos la boca i el nas quan tossiu o esternudeu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics