Creix el nombre de palafollencs que volen deixar de fumar.

Demà farà un mes de la posada en funcionament de la modificació de la llei antitabac, que prohibeix fumar a la majoria d’espais tancats i que protegeix del fum algunes zones públiques. L’aplicació de la normativa s’ha desenvolupat en absoluta calma i sense incidències al nostre municipi.

Tots els bars i restaurants han respectat la mesura per molt que no tots els restauradors hi estan a favor, atenent a les despeses que alguns empresaris van fer a l’hora d’adequar els locals a la primera llei antitabac.

Una de les motivacions que ha provocat aquesta nova llei, és que més palafollencs s’han informat dels possibles mètodes de deixar el vici del tabac, aprofitant que ara és més complicat fumar en espais públics.

Des de fa un parell d’anys, els CAP de PLF i de Malgrat han posat en marxa una unitat antitabaquisme amb la que s’ajuda i orienta a l’hora de deixar l’hàbit de fumar.

Una de les responsables mèdiques de la unitat, la infermera Begoña López, explica que han notat un augment significatiu de persones que s’hi han adreçat per poder deixar de fumar.

La venda tan de productes mèdics com d’estris que ajuden a deshabituar-se del tabac. Marc Freixa, farmacèutic de PLF, explica que hi ha hagut un augment de persones que han sol·licitat informació i que un dels productes estrella del Nadal passat ha estat les cigarretes electròniques que emeten vapor d’aigua, un producte que ja és molt difícil de trobar a les Farmàcies de la zona.

Sobre el millor mecanisme per deixar de fumar, el farmacèutic explica que depèn de cadascú, però que el que més necessari és la motivació per deixar aquest hàbit.

Es calcula que el tabac provoca més de 56.000 morts anuals al nostre país. El 70% dels fumadors van al metge almenys un cop l’any, i d’aquests el 60% volen deixar de fumar i està demostrat que sense tractament tan sols aconsegueixen deixar-ho entre el 5 i el 7%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics