L’Ajuntament aprova el pressupost del 2011.

 

Amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i CiU, l’Ajuntament de PLF va aprovar ahir al vespre el pressupost de la corporació per aquest any.

Tal i com ja vam avançar ahir, el pressupost local ascendeix als 15 milions 600 mil €, amb un descens de la despesa corrent i un augment de les inversions previstes respecte els números de l’any anterior.

El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, considera que les xifres són molt similars a les del pressupost del 2010. El regidor, a més explica, que les previsions d’ingressos s’han fet a la baixa davant la possibilitat de recaptar menys diners provinents dels impostos.

La principal partida del pressupost de despeses està destinada al personal de l’Ajuntament al que es destinen 3 milions 600 mil€, prop de 300 mil € menys que l’any passat.

Pel que fa a les inversions, les principals seran la consolidació dels serveis generals d’aigua i sanejament a la zona industrial de PLF, amb un pressupost de 3 milions d’€, i les millores previstes en l’asfaltat i l’enllumenat de Ciutat Jardí, amb 2 milions 400 mil€.

Aquestes dues obres representaran el 70% del pressupost d’inversions d’aquest any. Altres obres previstes són l’ampliació del cementiri municipal, la rehabilitació del castell de PLF o la nova caserna de la policia local i dels jutjats.

El portaveu de CiU, Xavier Dalmau, va valorar com a realista la previsió d’ingressos i com a positiu l’esforç de contenció dels diferents departaments de l’Ajuntament a l’hora d’ajustar el pressupost per aquest 2011.

Dalmau també a demanar un esforç per tal de millorar els terminis de pagament als proveïdors de l’Ajuntament.

Tota l’oposició va votar en contra dels pressupostos municipals. El PP ho va fer a l’entendre que eren uns pressupostos repetitius i continuistes. El seu portaveu Óscar Bermán va denunciar que de les 12 inversions previstes 8 són repetides d’altres anys.

Bermán va tornar a criticar als càrrecs de confiança de l’Ajuntament, assegurant que el govern és poc sensible en èpoques de crisi. L’alcalde va respondre que la feina que fan els càrrecs de confiança, s’hauria de fer amb altres treballadors o regidors a sou, pel que la despesa està justificada, i va qualificar les critiques de Bermán d’electoralistes.

ERC també va criticar la duplicitat d’inversions d’un any per l’altra als pressupostos i va demanar més participació ciutadana a l’hora d’elaborar els números del consistori. Ho va explicar el seu portaveu, Jordi Pedemonte.

Iniciativa no va donar suport al pressupost ja que considera que el document és el reflexa del projecte polític de l’equip de govern. Juan Andrés Osorio ha criticat les inversions reiterades i ha assegurat que, tot i que l’endeutament del consistori és baix, les coses es podrien haver fet millor i amb més previsió.

L’equip de govern ha recordat que PLF té un endeutament molt per sota del màxim permès. Segons el pressupost municipal, quan acabi l’any PLF tindrà un deute del 22 i mig % del seu pressupost ordinari, quan el màxim es situa al 110%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics