Detenen a Lloret una banda dedicada a robar a estancs.

 

Els Mossos d’Esquadra portaven mesos rere la banda, després que es comencessin a detectar, el passat setembre, assalts sistemàtics a estancs de Girona, Barcelona i fins i tot un a Tarragona. El passat 31 de gener, precisament després d’intentar buidar un estanc de Vila-rodona, a Tarragona, agents de l’Àrea Territorial d’Investigació (ATI) de Girona els interceptaven en un control a l’entrada de Lloret.

Segons la policia els detinguts es dedicarien a robar cotxes a gent que estava entrenant a poliesportius o camps de futbol i després els feien servir per assaltar estancs de matinada o fins i tot per vendre a l’estranger.

Tan es així que s’han recuperat vuit vehicles, un d’ells un BMW a Eslovènia.

A aquesta banda se’ls atribueixen almenys 15 robatoris amb força a estancs, on han sostret uns 220.000 euros en tabac, i set dels vuit detinguts dormen a presó des de fa uns dies.

Almenys dos dels homes ja tenien antecedents per altres robatoris i la banda és un bon exemple de la mena de delinqüència que ocupa els investigadors de la policia en els darrers temps, ja que asseguren que ara els lladres s’han especialitzat.

No es descarten més detencions, ja que la investigació continua oberta. Encara falta trobar alguns cotxes i esclarir la comercialització del tabac furtat, que no s’ha pogut recuperar. Però amb les detencions i els escorcolls als domicilis dels lladres a un habitatge de Lloret i un altre de Blanes s’han recollit prous proves com per presentar davant el jutge als vuit homes sota l’atribució de 15 robatoris amb força a estancs, quatre d’ells en grau de temptativa. Tan sols un d’ells ha quedat en llibertat amb càrrecs. La banda era conformada per set homes romanesos i un espanyol d’entre 21 i 35 anys.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics