La inestabilitat dels països àrabs ajuda a reactivar el turisme a la Costa Brava

 

Els conflictes que s’estan produint aquests dies en alguns països del món àrab estan obligant molts majoristes de viatges europeus a redistribuir els seus clients amb vista a les vacances de Setmana Santa a destinacions alternatives, entre les quals hi ha la Costa Brava. Lloret de Mar, Blanes i Tossa són alguns dels destins que es poden beneficiar més d’aquest canvi de ruta.

Rafa Serra, president de la Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores explica que molts dels turistes anglosaxons que havien triat Tunísia o Egipte per passar els seus dies de vancances pel clima, han canviat de destí buscant ara el bon temps de la costa catalana. Per contra, el perfil del turista “més cultural” triarà altres destinacions.

El president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, Francesc Carnerero ha explicat que la setmana passada un majorista europeu que tenia viatges a Tunísia per a 150 persones setmanals els mesos de juny i juliol, havia decidit canviar de destí i dur-los a Lloret.

Els grans perjudicats són països com Jordània, Xipre i Turquia, destinacions de primer ordre que estan sent víctimes de la proximitat amb les zones calentes. Els informes del cercador de vols Skyscanner.es constaten la caiguda de consultes sobre vols a aquests països, especialment a Jordània, on el descens és del 19%.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics