Els alcaldes denuncien la perillositat de la NII al seu pas per la Selva.

Els alcaldes de la comarca de les poblacions per on passa la carretera reclamen a l’Estat que es desencallin les obres de desdoblament de la NII des de Maçanet i fins a Caldes de Malavella, que actualment es troben aturades.

Segons els batlles el traçat actual és «deficient, insegur, amb poc manteniment, mal il·luminat i mal senyalitzat» tot i que hi segueix havent molt volum de trànsit.

A banda, en una moció aprovada pels batlles la setmana passada en el Consell d’Alcaldes, han ressaltat que aquesta és una situació que els genera «indefensió i greuge» constant als usuaris que se senten «mancats d’unes mínimes condicions de seguretat i garanties de mobilitat», un fet que es pot plasmar, remarquen, en els accidents mortals dels darrers mesos.

De fet, en els dos trams selvatans que tenen les obres aturades, el que va de Maçanet a Sils i el de Sils-Caldes, en el darrer mig any s’han cobrat quatre morts. L’accident més recent es va saldar en dues víctimes mortals de Vidreres i es va produir el 3 de febrer al pas de la carretera per Sils.

Per evitar més accidents proposen, que el Ministeri de Foment autoritzi que el tram d’autopista AP-7 entre Maçanet i la sortida de Girona Nord sigui gratuït fins que es finalitzin les obres de desdoblament de la NII.

Els alcaldes preveuen fer una acció de protesta per reclamar a Foment la represa d’aquestes obres de desdoblament del N-II que porten aturades des de l’octubre de 2008. La idea és fer un acte en un punt dels trams empantenagats i podria ser una esmorzar de protesta en una data encara per decidir.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics