Blanes involucra els alumnes en la lluita contra el mosquit tigre.

 

Prop de 300 estudiants, tots ells alumnes de 5è de primària d’escoles de la ciutat, faran diferents tallers per tal de conèixer el procés de desenvolupament del mosquit tigre.

En una primera fase del projecte, tècnics especialitzats explicaran als nois i noies què és el mosquit tigre, quin és el seu cicle de vida i en quins ambients es desenvolupen i com evitar la seva reproducció.

A més els joves rebran un kit amb el material necessari per fer mostreig i recollir larves de mosquit. Les mostres preses es faran arribar al Servei de Control de Mosquits i serviran per a ampliar la informació sobre aquest insecte.

Les larves del mosquit tigre es desenvolupen en aigües estancades en petits recipients, cosa que provoca una ràpida proliferació de l’insecte.

És per això que en el control del mosquit tigre una part molt important de la feina l’han de fer els mateixos ciutadans, suprimint aquests recipients amb aigua a les seves llars i controlant els possibles focus d’expansió.

El projecte, endegat per Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits, començarà a l’abril ja que és amb l’arribada de la calor quan l’insecte reprèn la seva activitat.

Blanes Confidencial

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics