La Fiscalia es querella contra l’alcalde de PLF pel Cas Chrislemon.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Segons ha pogut saber RP, el fiscal ha presentat una querella contra Valentí Agustí en referència al Cas Chrislemon als jutjats d’Arenys de Mar. Ara seran aquests jutjats els qui hauran de valorar els fets denunciats pel constructor Christoph Lemonche, propietari de l’empresa constructora Chrislemon.

A principis del mes de juny passat, Lemonche va denunciar a l’alcalde de PLF a la fiscalia per, suposadament, atorgarobres sense concurs públic, sense contracte i sense projecte, en referència a la construcció dels aparcaments grades del nou camp de futbol, al barri Sta. Maria.

Després de mesos de diligències proprocesals la fiscalia s’ha querellat contra Agustí, adjuntant la documentació recollida en el procés previ. Un procés que ha comptat amb les declaracions del denunciant, de l’alcalde de PLF i, de forma voluntària, del regidor del PP Óscar Bermán entre d’altres.

Segons la querella del fiscal, les obres de construcció de part del sotagrada del camp de futbol estarien iniciades, realitzades i finalitzades, abans de la seva aprovació per ple de l’Ajuntament el mes de juliol del 2007.

A més la querella de la fiscalia de Barcelona, a la que ha tingut accés RP, explica que l’Ajuntament hauria acordat el pagament de més de 100 mil € a Lemonche per 2 factures corresponents a una obra en la que l’Ajuntament no tenia previst participar-hi econòmicament.

Per tot plegat, la fiscalia entén que hi podria haver un delicte de prevaricació i malversació de fons públics i ha demanat que es celebri una vista contra Agustí als jutjats d’Arenys.

L’alcalde de PLF ha rebut amb sorpresa l’anunci de la querella de la fiscalia, ja que assegura haver-se assabentat per aquesta emissora. Agustí ha criticat la manca d’informació i ha lamentat que el procés coincideixi amb unes eleccions municipals.

L’alcalde assegura està tranquil davant del possible judici, i assegura que es sap perfectament què és el que ha fet l’Ajuntament de PLF en aquest cas. Diu Agustí que, un cop l’empresa no va poder continuar amb les obres, l’Ajuntament va haver d’intervenir per garantir el final de part dels garatges de sotagrada del camp de futbol.

Ara de les diligències se’n ocupa els jutjats d’instrucció d’Arenys de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics