Malgrat inaugura diumenge la remodelació de la Torre de Can Sala i el nou arxiu municipal.

 

Per a la festa inaugural, s’ha previst una cercavila d’animació que s’iniciarà a les 11 h davant l’Ajuntament i que es dirigirà cap al carrer de Mar, on es troba la Torre de Can Sala i el nou edifici de l’arxiu municipal. Al voltant de les 12 h es produirà l’arribada de les autoritats i els parlaments, i acte seguit es tallarà la tradicional cinta inaugural. Després es farà la visita a les dues obres.

La rehabilitació de la Torre modernista de la Vídua de can Sala ha suposat una inversió de 900 mil euros, finançats en part per la Generalitat i per l’Ajuntament. Amb la remodelació i condicionament s’ha acordat destinar-hi els baixos a ubicar-hi l’Organisme de Gestió Tributària. A canvi la Diputació assumirà la despesa de manteniment de l’edifici. Aquest acord també preveu que la sala polivalent, que hi ha a la planta de dalt de la torre, sigui d’ús municipal.

La torre, de principis del segle passat, estava abandonada en ple centre de la localitat i un moviment ciutadà va demanar fa uns anys la compra de l’edifici per part de l’Ajuntament i la seva rehabilitació, que s’inaugura diumenge.

D’altra banda l’actuació ha inclòs la construcció d’un nou edifici, allà on antigament s’aixecava l’hotel Bombay. Aquesta nova edificació, que ha costat més d’un milió i mig, està destinada a arxiu municipal. Aquest nou edifici ha estat finançat pel 2n Fons Estatal d’Inversió local del govern central.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics