URGENT

Els partits polítics de PLF demanen respecte a la presumpció d’innociència prudència davant la querella de la Fiscalia.

Compartiu aquesta història

 

Els partits polítics de PLF demanen respecte per la justícia i per la presumpció d’innocència davant la querella que la Fiscalia de Barcelona ha presentat contra l’alcalde de PLF pel cas Chrislemon.

Ahir RP donava a conèixer la tramitació d’una querella criminal contra l’alcalde de PLF per un presumpte delicte de prevaricació i malversació de fons públic.

El partit d’Agustí, el PSC ha recordat que encara no existeix cap procés judicial, i que només és una acció de la fiscalia, que ara s’haurà de valorar pel jutjat. El portaveu de la formació, Josep Rueda ha assegurat que els socialistes estan sorpresos per haver-se assebentat a través de la ràdio.

Davant d’això CiU ha demanat respecte per la presumpció d’innocència i pels processos judicials, que són els que hauran de valorar la denúncia.

El regidor portaveu dels nacionalistes a PLF, Xavier Dalmau, ho explicava aquest matí a RP.

Els equips de l’oposició també coincideixen en demanar prudència. Tot i demanar presumpció d’innocència per Agustí, el PP ha reiterat la demanda que va fer el juny passat, quan va aparèixer l’afer Chrislemon, i ha tornat a demanar que Agustí dimiteixi, o que el PSC el faci dimitir. Escoltem a Óscar Bermán.

D’altra banda el portaveu d’ERC, Jordi Pedemonte, ha recordat que de moment només hi ha sentència i ha demanat que no es faci un judici paral.lel i que es deixi actuar a la justícia. Diu Pedemonte que un cop hi hagi veredicte, serà el moment de fer valoracions.

Per últim, el regidor portaveu d’Iniciativa a l’Ajuntament, Juan Andrés Osorio, ha afirmat que si la persona querellada hagués estat d’Iniciativa, aquesta s’hagués apartat de la política per ètica.

El jutjat d’Arenys és ara qui haurà d’iniciar, si ho creu convenient el procés judicial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics