URGENT

Una alumna de PLF guanya un accèssit per un treball de la premsa de Malgrat durant el franquisme

Compartiu aquesta història

Marta Carrasco, alumna de l’IES de PLF ha aconseguit un accèssit del premi Thos i Codina de treballs de recerca de batxillerat que s’organitza a Mataró.

Tot i que el premi principal va quedar desert el jurat va destacar el bon nivell del treballs i va reconèixer el mèrit de l’obra de Carrasco que indagava en La premsa de Malgrat durant el franquisme.

El treball de la palafollenca dóna a conèixer quines van ser les publicacions que existiren durant aquest període històric en aquesta població veïna. Publicacions com Estilo, Guia, La Voz de Malgrat o Lluita. L’autora contextualitza les quatre edicions amb diversa informació de context sobre el franquisme en general, a Catalunya i en el cas local de Malgrat de Mar. Carrasco explica a RP, que la premsa era utilitzada per a manipular l’opinió pública del municipi segons convenia a cada publicació segons la seva idiologia.

Carrasco ho exemplifica en el cas de la visita del general Franco a la localitat, que segons quina publicació ho explicava era molt diferent.

El premi Thos Codina està instaurat pel Col·legi d’Advocats de Mataró i l’associació cultural Grup d’Història del Casal de Mataró amb objectiu de fomentar el plaer de la recerca històrica en el camp de les Ciències Humanes i Socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics