L’empresa Siró & Xavi, especialitzada en seitons en vinagre i anxoves, és una de les 15 empreses del sector agroalimentari català que des d’avui i fins divendres es promocionen a la fira Foodex, a Tòquio.
Aquest Saló Internacional d’Alimentació i Begudes està adreçat a un públic professional i és un dels més importants que es fan al Japó.
Siro Codina, responsable de l’empresa, explica des del Japó, que la crisi ha obligat a buscar nous mercats internacionals. L’empresa, ja treballa amb els EEUU, Europa i Hong Kong.
La fira Foodex està considerada la tercera fira més gran del món, i és un punt d’entrada ideal per a promocionar els productes alimentaris i les begudes en aquella àrea geogràfica. L’anterior edició va comptar amb la participació de 67 països i 2.000 estands estrangers, constituint un important aparador per a les empreses interessades a introduir-se en el mercat japonès i asiàtic, així com a consolidar la seva presència.
Siró & Xavi participa en aquesta fira de la ma del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, conjuntament amb 14 empreses més, la majoria d’elles de vins i caves. Avui ha estat la primera jornada de la Fira i Codina explica que ha tingut una bona afluència de gent, tot i ser considerat un dels dies més fluixos del certamen.
El 25% de la facturació de l’empresa palafollenca, creada l’any 97, prové de les exportacions.