PLF serà el tercer municipi català que oferirà la seva carpeta personal de salut per internet.

El nostre municipi serà el pròxim poble que oferirà aquest servei als seus ciutadans . A través d’internet les persones empadronades a PLF podran accedir a la seva carpeta personal de salut, on podran consultar tot el seu historial mèdic complet.

Es tracta d’un espai virtual personal, privat i intrasferible, on cada usuari podrà tenir accés a la seva vida mèdica. La nostra població, que s’integrarà en aquest sistema en els propers dies, serà la tercera població catalana que es suma a la iniciativa, després de Calella i de Malgrat, que ahir va presentar en una roda de premsa el funcionament de la carpeta personal de salut.

Núria Constants, directora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, al qual pertany el cap de salut de PLF, ha explicat que l’objectiu d’aquesta carpeta personal és tornar al ciutadà el que és seu, ja que l’historial mèdic li pertany.

Les dades d’internet només són accessibles amb el DNI electrònic o amb un certificat digital, dos mecanismes que garanteixen la seguretat i la privacitat de les dades.

Per veure la carpeta de salut cal entrar al web de l’Ajuntament on s’estigui empadronat, al del Departament de Salut de la Generalitat o al de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i introduir les claus d’accés i ja es podrà accedir a l’historial, que també es pot descarregar.

Els propers municipis on s’introduirà aquest sistema seran Lloret i Tossa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics