URGENT

Endesa diu que ara una nevada no provocaria tants problemes com fa un any.

Compartiu aquesta història

Si avui tornés a fer una nevada com la del 8 de març de l’any passat les conseqüències, com a mínim les elèctriques, no serien les mateixes. Així ho assegura la companyia electrica Endesa, per qui la renovació de la xarxa i les noves infraestructures que s’han de posar en servei evitarien la caiguda de moltes torres.

Segons el director de la companyia a les comarques gironines, Francesc Vizcaíno, “ara Endesa està més preparada per actuar si surten incidències, i per tant no hi hauria tantes avaries com fa un any”.

El motiu és sobretot l’estat en què van quedar les línies de la part més afectada pel temporal, que van obligar a refer bona part de la infraestructura. Arran de l’apagada, primer es van buscar solucions provisionals per garantir el subministrament elèctric sense grups electrògens. Tot seguit es va procedir a reparar tota la xarxa malmesa, una operació que va acabar el 30 de juny tal i com marcava el calendari que havia estipulat la Generalitat. Aquesta reparació es va fer seguint la normativa vigent, més garantista que la que estava en servei quan s’havien construït bona part de les línies.

Per tant, les torres i els seus suports s’han de fer amb criteris més resistents ara que no pas anys enrere.

A PLF en canvi, on la nevada va deixar fins a 6 dies sense servei elèctric algunes zones de la població, encara hi ha zones en precari i on la situació es podria complicar en el cas d’una nova nevada. A Ciutat Jardí, les línies estan desplegades a través d’un sistema arcaic que va caure a les 3 hores de nevada i va provocar, a banda de l’apagada, que les maquines llevaneus no poguessin actuar amb normalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics