URGENT

El congrés instarà a Foment a desencallar les obres de desdoblament de la NII a Girona.

Compartiu aquesta història

 

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una iniciativa de Convergència i Unió, pactada amb el Partit Socialista de Catalunya que demana que s’accelerin les obres de desdoblament de la Nacional II a les comarques de Girona, especialment en el tram entre Sils i Maçanet. A més es demana que es liciti de manera immediata les obres dels trams entre Caldes de Malavella i Tordera. Els grups recorden que les obres són, a més, necessàries per l’alt índex de sinistralitat que es registra en aquesta carretera.

L’abril de l’any passat la mateixa comissió va aprovar també per unanimitat una moció en termes gairebé idèntics que instava el govern espanyol a licitar les obres dels trams entre Caldes de Malavella i Tordera abans que finalitzés l’any 2010.

Aquest incompliment ha portat CiU a presentar de nou la proposta a la Comissió de Foment i a pactar-la altra vegada amb els Grup Socialista, que ha acceptat transaccionar el text i donar-li suport.

El contingut de l’acord estableix ara que Foment haurà de licitar les obres dels trams paralitzats ‘de manera immediata’ i també ‘impulsar les actuacions en la resta de trams entre Girona i la frontera francesa que permetin licitar les obres necessàries per al seu desdoblament complet abans de l’any 2015’.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics