Les pluges fan que La Tordera estigui a punt del desbordament.

 

La pluja acumulada des de dissabte ha provocat un augment considerable del cabal del riu Tordera al seu tram final.

Ahir al migdia la Policia Local de Malgrat va alertar de la possibilitat de desbordament del riu al seu pas per la població, avisant als propietaris dels càmpings propers a la desembocadura a prendre mesures per minimitzar l’impacte d’un possible desbordament.

La Tordera, ahir a PLF

Tot i que en les últimes hores el cabal ha anat reduint-se, a l’igual que s’han reduït les precipitacions, però segons l’Ajuntament de Tordera en el seu moment algid el riu ha arribat a transportar fins a 171 metres cúbics per segon al seu pas per la població.

Al seu pas per PLF el riu no ha provocat problemes i, segons la Policia Local, les pluges tampoc han obligat a fer cap servei especial a la nostra població. Tot i això els bombers han fet més de 80 sortides al nord de la zona metropolitana de BCN. La majoria de serveis han estat per treure aigua acumulada en plantes baixes i a la via pública i també per retirar arbres i branques que estaven a punt de caure pel pes de l’aigua i la força del vent

Segons l’observatori de Mas Carbó, des de dissabte han caigut a PLF més de 105 litres per metre quadrat, amb especial incidència el dissabte quan van caure més de la meitat de litres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics