Veïns de Blanes donen suport a un metge acomiadat.

 

El fet que l’Institut Català de la Salut acomiadés el metge de família Juan Martínez del CAP de Blanes 2 ha provocat la indignació i les queixes de molts dels seus pacients, entre els quals hi ha treballadors del Circ Italià.

El metge va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’ICS i ahir es va començar a celebrar la vista oral a la sala número 2 del contenciós administratiu de Girona.

Martínez, que manté una estreta relació amb el treballadors del circ perquè els atén i hi actua de pallasso a les nits, considera que ha estat apartat de les seves funcions per la seva manera d’apropar-se als pacients.

Durant la vista, una seixantena de pacients seus es van desplaçar fins a Girona en un autocar i cotxes particulars per donar-li suport. Tots els seus pacients parlen del tracte excel·lent d’aquest metge i consideren completament injust que l’ICS el vulgui fer fora del sistema.

L’advocat de Martínez, Benet Salellas, va explicar que l’ICS va sancionar-lo, el 2009, amb tres anys de suspensió de sou i feina, amb la conseqüent pèrdua del lloc de treball.

Lla falta de respecte envers els companys de treball i la detecció de defectes a l’hora d’omplir els formularis de derivació van ser els arguments que va utilitzar l’ICS a l’hora d’obrir-li l’expedient sancionador.

Salellas creu que el seu client està sent “assetjat” laboralment per l’ICS i, a banda del contenciós administratiu, ha presentat una querella contra els responsables de l’ICS a Girona.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics