URGENT

L’ascensor inclinat de Malgrat model d’accessibilitat en unes jornades de la Diputació.

Compartiu aquesta història

L’ascensor inaugurat el maig passat i que uneix el centre de Malgrat amb el barri del Castell és un dels exemples que es presenten en unes jornades de la Diputació per tal de salvar els desnivells en nuclis urbans.

La jornada tècnica esta dedicada a abordar els aspectes de viabilitat, gestió i manteniment dels elements mecànics que s’utilitzen a diferents localitats per facilitar l’accessibilitat de les persones.

La presentació de l’ascensor inclinat en aquestes jornades anirà a carrec d’un tècnic municipal i per l’alcaldessa de la localitat, Conxita Campoy.

Concretament, l’ascensor inclinat forma part d’una jornada bàsicament tècnica organitzada per la Diputació, que també contemplarà altres aspectes de serveis com les escales i rampes mecàniques, que s’han implantat en diversos municipis.

La infrastructura malgratenca té un recorregut de 53 metres per tal de salvar un desnivell de 25. D’aquesta manera es connecta la plaça de la barretina amb el parc del castell.

Segons l’Ajuntament, que ha finançat l’obra amb una subvenció de la Llei de Barris, l’ascensor inclinat vol superar la fractura espacial i social que caracteritza les relacions entre el barri del Castell i la resta del municipi.

El projecte de l’ascensor inclinat ha costat 1 milió 200 mil euros i es va construir en poc més de set mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics