URGENT

El Maresme duplica els seus boscos en 70 anys.

Compartiu aquesta història

 

Un informe elaborat pels serveis tècnics de la Federació de les ADF del Maresme conclou que els espais forestals de la nostra comarca estan creixent. Segons l’informe, els boscos estan ara ocupant el que havien estat anteriorment camps de conreu, que s’han abandonat per la falta de rendibilitat econòmica de l’activitat agrícola. També s’indica que s’està reforestant prats i pastures.

Partint d’aquestes dades facilitades per l’informe de les ADF del Maresme, en 70 anys, els boscos han duplicat la seva superfície a la comarca passant de les 13.000 Ha. l’any 1940, a les 24.500 actuals.

Això significa que actualment el 63% del territori del Maresme és bosc.

Les ADF asseguren que aquest increment de zones forestals a la comarca és positiu per que ajuda a millorar el clima i afavoreix uns estius no tan calorosos. També asseguren que amb més massa boscosa s’absorbeix més aigua dels aiguats evitant així inundacions

A l’altra banda de la balança, però, també s’augmenta el risc d’incendis forestals. Tot i que no hi ha hagut darrerament grans incendis al Maresme, el tipus de bosc, i la presència de persones al bosc, fa que es recomani extremar les mesures de control i prevenció.

L’informe també aborda la manca de gestió forestal per manca de rendibilitat econòmica dels boscos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics