URGENT

PLF canvia els seus ressalts per adaptar-los a les normatives.

Compartiu aquesta història

 

La brigada municipal està aquests dies treballen en el l’adaptació dels ressalts a la nova normativa dictada pel Ministeri de Foment.

Amb la nova legislació els ressalts, han d’estar suficientment il·luminats i senyalitzats, no poden col·locar-se en pendents de més d’un 5% o en vies molt transitades.

En els passos de vianants elevats, les rampes han de fer un metre com a mínim, per tal d’evitar que els cotxes pateixin sotracs o posi en perill als conductors. A més l’alçada màxima haurà de ser de 16 centímetres, tal i com explica el regidor d’obres públiques de PLF.

En total s’està actuant en 5 passos de vianants elevats; un a l’avinguda Costa Brava, un altre a la Ribera de la Burgada, dos al carrer Roig i Jalpí i l’últim a l’avd de Pau Casals.

Pel que fa als elements prefabricats, en funció de la velocitat, poden fer 7 centímetres d’alt com a màxim. Segons el regidor, aquests elements a PLF estan dins de la normativa.

Aquesta normativa, però només fa referència a les carreteres que són propietat de l’Estat. Tot i això, el Servei Català de Trànsit va enviar a principis de l’any passat una carta on es recomanava als municipis adequar-se a aquestes directrius, ja que en cas d’algun problema o alguna denúncia, un jutge podria estimar aquesta norma com a vàlida arreu perquè és l’única existent.

És per això que PLF ha començat els treballs d’adequació dels seus ressalts. Marín explica a més que les companyies d’autocars que operen a PLF s’havien queixat dels ressalts per que els vehicles rascaven amb aquests elements.

Com que la normativa no obliga als municipis adaptar els seus elements, són molts els ajuntaments que no ho estan fent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics