URGENT

58 palafollencs que viuen a l’estranger no podran votar a les eleccions municipals.

Compartiu aquesta història

 

El passat 21 de desembre, el Congrés dels Diputats va aprovar per majoria la proposta de reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) que suprimeix el dret de vot pels residents a l’exterior a les eleccions locals. Segons la modificació, aquests residents a l’estranger podran votar en les eleccions autonòmiques, generals i referèndums.

Aquesta modificació significa que 58 palafollencs que actualment resideixen a l’estranger no podran votar, com fins ara, en els comicis electorals.

Aquestes són les dades facilitades per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC). Segons aquesta entitat el total de votants catalans que ja no podran votar en les municipals del 22 de maig és de 136.000 persones.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes assegura que no es pot argumentar la introducció de restriccions i diferències en el dret de vot entre residents a l’Estat espanyol i residents catalans i espanyols a l’exterior.

Pels partits polítics que donen suport a la mesura no se suprimeixen drets, però per una gran part del moviment associatiu dels catalans i espanyols a l’exterior la reforma de la llei restringeix un dret fonamental com és el vot.

Segons les dades facilitades per l’entitat, aquesta mesurab afectarà a 228 malgratencs, a 572 blanencs o a 310 persones de Lloret.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics