Les retallades a sanitat podrien provocar més llista d’espera i la pèrdua de serveis de proximitat.

 

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’empresa gestora dels hospitals de Calella I Blanes o del CAP de Salut de PLF, ha anunciat que ja està estudiant com aplicaran les retallades a les que obliga el govern català.

El director assistencial de la Corporació , Xavier Conill, ha explicat a RP que la Generalitat ha demanat a l’empresa que faci menys feina i a un preu més baix per tal d’estalviar recursos econòmics. Segons Conill, l’equip directiu i els representants dels treballadors estan treballant per tal de minimitzar l’impacte d’aquestes mesures als serveis mèdics i a la plantilla dels centres de la nostra zona, on hi treballen 1800 persones aproximadament.

De tota manera les mesures d’estalvi es traduiran amb afectacions al servei als ciutadans. Segons Conill, sembla evident que les llistes d’espera en determinades intervencions s’allargaran encara més, sobretot per aquelles que no són prioritàries. Segons el responsable de la Corporació, una altra de les repercussions serà la pèrdua de la proximitat amb els pacients. Conill afirma que alguns serveis que es donen prop de casa, ara caldrà anar-los a trobar en d’altres municipi, sense especificar quins serveis es podrien veure afectats.

Conill explica que a principis d’any ja s’havien aplicat mesures per estalviar. Mesures com el tancament de 12 llits hospitalaris i la reducció del nombre d’auxiliars a les consultes externes.

Precisament els treballadors dels centres de la Corporació, que a banda dels 2 hospitals també inclouen els CAP de salut des de Calella i fins a Lloret, estan preocupats pel possible impacte de les mesures sobre la plantilla.

Des del govern es defensen aquestes mesures per tal de salvar la sanitat catalana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics