La taxa d’atur al Maresme és la més alta des del 2005

 

Ahir vam explicar les dades d’atur arreu de l’Alt Maresme i avui ens fixem en la taxa d’atur a tota la comarca. Una taxa que ha registrat una xifra rècord durant el mes de març en situar-se en el 16,51% de la població activa, la dada més elevada des de l’any 2005. Ara la xifra total de persones que busquen feina al Maresme és de 37.737. A més, la comarca se situa 1 punt per sobre de la mitjana de la província de Barcelona, que és del 15,5%) i de Catalunya, que és del 15,4%.

El sector serveis és el que ha experimentat un augment absolut més important ja que més de la meitat de les persones que s’han quedat sense feina en el darrer mes provenen d’aquest sector, amb 350 persones. Altres sectors, com la indústria, han enviat a l’atur a un centenar de persones, l’agrícola 25 i 85 consten sense ocupació anterior.

D’altra banda, tot i que l’augment de l’atur ha afectat tant a homes com a dones, és el sector femení on la taxa d’atur continua sent elevada i on s’ha detectat un increment més alt comparat amb l’atur masculí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics