URGENT

Una 20a de ferits lleus en el xoc d’un tren del Maresme contra un Talgo als túnels de BCN.

Compartiu aquesta història

 

Una vintena de persones, segons protecció civil, han resultat ferides aquest matí en topar dos trens en un túnel de Barcelona, entre les estacions de Clot i Arc de Triomf. L’accident ha passat al voltant de les 10.00 h, quan un tren hotel Talgo que circulava buit -i probablement es dirigia a cotxeres- s’ha encastat per darrere amb un tren de la línia R1 de Rodalies, la del Maresme, a uns 200 metres de l’estació del Clot.

En el tren de rodalies es calcula que hi viatjaven una 70a de persones.

Els passatgers del tren han estat evacuats per la mateixa via i els ferits han estat atesos a l’estació pels equips d’emergència. Protecció Civil ha activat el Pla Ferrocat.

La circulació de trens de la línia R1 de Rodalies ha estat aturada en direcció Mataró i Blanes durant unes hores i els trens s’han desviat cap a l’estació de Passeig de Gràcia, i no paren ni a Plaça Catalunya ni a Arc de Triomf.

Tot i que l’accident no ha tingut conseqüències greus, Adif (l’empresa gestora d’infrastructures ferroviàries) ha assegurat que els tècnics ja estan investigant que ha passat per que dos trens topin als túnels de BCN. Segons els primers indicis es podria tractar d’un problema informàtic que no s’hagués indicat que la via estava ocupada o a un error humà.

TV3/El Periodico

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics