URGENT

Localitzen submergida a Calella la rèplica de la caravel·la Sta. Maria de Colom.

Compartiu aquesta història

 

El fons marí de davant del far de Calella és on descansen les restes de la rèplica que es va fer a principis dels anys 50 de la caravel·la Santa Maria. Es tracta del vaixell que va estar exposat al port de Barcelona entre els anys 1952 i 1990.

Aquest descobriment es va fer fa uns anys però es va donar a conèixer la setmana passada.

La rèplica va ser objecte de diferents atacs al moll de BCN. A principis de l’any 90, els militants de Terra Lliure van destruir-ne l’interior i la part de la coberta amb explosius, ja que per ells significava un símbol espanyolista. Les destrosses van provocat que el cost de reparació fos massa elevat pel que es va decidir enfonsar entre Canet de Mar i Sant Pol. El problema és que al tractar-se d’una rèplica de fusta no va aconseguir enfonsar-se i va ser arrossegada per les corrents fins al Far de Calella on el grup de submarinistes d’aquesta població la van trobar uns anys més tard. La troballa es va fer gràcies a l’encàrrec de dos armadors de Blanes i Arenys que se’ls hi havia quedat atrapades les seves xarxes de pesca.

Els submarinistes expliquen que la zona costanera del Maresme, “mentre la llei ho permetia” va ser un cementiri de vaixells. A part d’aquesta caravel·la, a la costa maresmenca es poden trobar altres vaixells i materials marítims.

Ràdio Arenys

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics