Desestimen el recurs contra la canalització de la riera de Malgrat

 

El jutjat ha desestimat el recurs interposat per ERC i ICV-EUiA de Malgrat i un grup de persones, membres de la Plataforma Salvem La Riera, contra la canalització del tram de Can Feliciano de la riera de Malgrat. El contenciós pretenia anul·lar els acords adoptats per l’equip de govern que volien continuar les obres de canalització i del projecte de cobrir amb ciment la riera.

Aquesta resolució judicial, arriba hores abans del ple municipal de demà, on la riera tornarà a centrar el debat polític.

La sentència entén que l’obra realitzada està d’acord amb la normativa i no vulnera la protecció del medi ambient. També exposa que l’obra no suposa un “atemptat contra el patrimoni arqueològic”, tal i com s’havia manifestat des de la plataforma ciutadana Salvem La Riera. Segons el jutge, la decisió que va prendre l’equip de govern local de canalitzar la riera en forma d’U és totalment legítima ja que és a l’autoritat competent. El jutge recorda que el Maresme és una zona propensa a les avingudes d’aigua i que “la canalització de les rieres és també una qüestió de seguretat de persones i béns”.

La sentencia assegura que el projecte que finalment es va executar l’any passat era “una reproducció” de l’aprovat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el 2006.

El jutge informa els afectats que es pot interposar un recurs d’apel·lació.

Aquesta sentència es coneix un mes després que l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy confirmava a aquesta ràdio que l’ACA havia donat el vistiplau a la proposta de l’Ajuntament de cobrir definitivament la riera en el seu tram de Can Feliciano. Tota la polèmica amb la riera i que arriba fins al dia d’avui arrenca l’estiu del 2007, quan es van inciar els treballs per canalitzar la riera, davant del que era la caserna de la Policia de Malgrat, a tocar del CAP. Llavors una mobilització ciutadana va aturar les obres per tal de salvar els arbres afectats pel projecte de canalització.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics