URGENT

Diversitat d’opinions sobre l’enquesta de RP.

Compartiu aquesta història

 

Divendres aquesta emissora posava de manifest els resultats de l’enquesta encarregada per RP a l’empresa Infortècnica. Segons aquesta enquesta el PSC podria revalidar la majoria absoluta, aconseguint una forquilla entre els 6 i els 8 regidors. CiU n’obtindria entre 2 i 4, esquerra entre 1 i 2, i el PP, Iniciativa i PXC estarien entre els 0 i l’únic representant.

El PSC ha rebut amb cautela els resultats de la mostra de RP. Josep Rueda, número 5 de la candidatura socialista ha demanat als seus votants que no es refiin i vagin a votar diumenge.

CiU creu que l’enquesta és encertada, tot i que posa en dubte el nombre de persones, 405, amb la que s’ha fet l’enquesta. Ho explica Joan Gallart cap de llista de CiU.

L’alcaldable del PP, Óscar Bermán assegura no haver vist l’enquesta pel que evita fer qualsevol valoració de les dades.

Tot i això, a través de les xarxes socials, membres de la candidatura popular han qüestionat la rigurositat de l’enquesta i denuncien manipulació per donar la victòria dels socialistes. De fet segons el PP ells tenen altres enquestes particulars que els donen un millor resultat.

ERC manté que és una orientació, i que no es creu les dades, ja que espera que l’apujada que li dóna l’enquesta sigui més amplia per que vol aconseguir la confiança dels palafollencs. Ho explica Francesc Alemany.

Iniciativa per la seva banda ha valorat irònicament la representació que li donen les dades. Diu Tamara Vergel, núm.3 de la formació, que si fa 4 anys les enquestes no li donaven representació i van aconseguir 1, ara que la mmostra els dona entre 0 i 1, esperen arribar al segon. Vergel creu que cal tenir present a quina hora s’han fet les trucades i a qui.

Per últim PXC respecte l’enquesta, però assegura que es manté optimista ja que molts votants de PXC amaguen aquesta condició per les etiquestes de racista o de xenofogs que es posen a aquest partit. Ho explica Xavier Carbó.

L’enquesta, amb una mostra de 405 persones, es va fer pública divendres i la podeu trobar al web especial de RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics