URGENT

Es retira una exposició del MiD per les queixes dels pares dels alumnes de l’escola de música.

Compartiu aquesta història

 

Els creadors de l’exposició multidisciplinar “El cementerio de los personajes sin cuento” han denunciat la retirada sobtada de l’exposició de la Sala d’Exposicions del l’Escola de Música i Dansa de Palafolls (MiD).

Segons l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, el motiu de la retirada de l’exposició, 15 dies abans de la data pactada, ha estat degut a les queixes reiterades de les mares i pares dels alumnes de l’escola que consideren que no és una exposició adequada per compartir espai amb una escola de música i dansa.

Els artistas, a través d’un comunicat, lamenten que amb aquesta decisió, que consideren electoralista, no s’ha apostat per la llibertat d’expressió, deixant que l’exposició acomplís el període anunciat.

Segons afegeixen els artistes, la seva queixa no va adreçada a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, ni tampoc contra els pares que han formalitzat les queixes argumentant el “suposat llenguatge obscè.

Segons els artistes la seva queixa s’adreça directament a l’Alcalde Valentí Agustí, del qual lamenten la seva decisió presa en plena campanya electoral, així com també lamenten que no els hagi cridat en cap moment per tractar el tema personalment i per tenir l’oportunitat d’organitzar un acte mitjançant el qual poder explicar el motiu de l’exposició i respondre els possible dubtes dels pares que s’hagin pogut sentir ofesos.

Raül Ruiz, autor dels textos de l’exposició criticava la retirada per considerar-la una mesura electoralista.

D’altra banda l’Àrea de Cultura reconeix que no va preveure que podia crear incomoditat entre els pares i mares que també comparteixen una part del mateix espai. Com a alternativa el consistori ha ofert traslladar l’exposició a altres espais del municipi.

D’altra banda Iniciativa ha criticat la decisió de l’Ajuntament. Els ecosocialistes han qualificat la mesura d’electoralista i de censura pròpia d’una dictadura, ja que asseguren que és un atac a la llibertat d’expressió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics