L’Estat vol quedar-se part del Delta de la Tordera perque hi ha sorra marina.

 

Uns 13.000 metres de la desembocadura de la Tordera passarà a mans de la Direcció General de Costes si s’aprova l’atermenament de béns que preveu l’Estat.

Aquesta nova delimitació, que afecta tant el terme municipal de Blanes com el de Malgrat, està basat amb la localització “restes de sorra marina riu endins”, segons ha confirmat el regidor de mediambient en funcions de Blanes, Carles Gibert.

L’entrada d’aquest element salí és el que hauria provocat que Costes vulgui tenir-ho sobre el seu domini. Un fet que segons el regidor afectarà no sols el riu en si, sinó també la seva llera, àrea on hi ha alguns camps de conreu i un càmping.

L’Ajuntament de Blanes, però, encara no ha rebut la documentació d’aquest acte d’atermenament, però un cop el tinguin ja han anunciat la presentació d’al.legacions

Aquesta àrea on s’acaba la Tordera és una zona on els ajuntaments dels dos municipis hi han actuat per tal que pugui ser visitable i al mateix temps es protegeixi la fauna que hi habita.

Sense anar més lluny, l’any passat l’Ajuntament de Blanes hi va instal·lar una tanca de fusta de 280 metres de llargada per impedir l’accés dels visitants al riu. Per altra banda, es va col·locar una altra tanca de 200 metres de llargada, que està feta amb fusta i corda, per protegir la zona en època de nidificació de les aus que viuen al delta del Tordera.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics