Inquietud entre els pagesos de PLF mentre no es reactiva la venda de cogombres.

Després que el govern alemany hagi fet marxa enrera i hagi desmentit que el cogombre espanyol sigui el causant de la infecció alimentària que ha causat una 15a de morts a Alemanya, els productors esperen que es reactivin les vendes.

Quan les autoritats d’Hamburg van apuntar cap als cogombres espanyols, la venda directe i les exportacions d’aquests productes van caure en picat, no només al sud de la península, sinó també arreu de l’estat.

Una davallada que també ha afectat als productors palafollencs que han vist com les seves vendes disminuïen considerablement.

Ara amb el desmentit, esperen que les vendes remuntin i estan expectants als resultats del mercat d’avui. Ho ha explicat el gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot.

Ribot explica que el que ara cal és deixar de parlar de la crisi del cogombre per reactivar la seva venda. Diu Ribot que al final tot aquesta problemàtica ha creat alarma i desconfiança no només als cogombres del sud d’Espanya, sinó als d’arreu de l’estat i estenent-se a d’altres productes d’horta.

Tot i que no és un cultiu preferent, hi ha tones de cogombres palafollencs aturades a l’espera que millori el mercat i es dissipi la desconfiança en els productes espanyols.

En aquest sentit el vicepresident primer del Govern i ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha descartat emprendre accions legals contra les autoritats d’Hamburg per la crisi dels cogombres, ja que, segons la seva opinió, han posat en dubte la qualitat dels productes espanyols.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics