URGENT

Les ADF del Maresme es queixen de les retallades en material per aquest estiu.

Compartiu aquesta història

 

Les agrupacions de Defensa Forestal critiquen de nou la manca de subvencions per part de la Generalitat. I és que s’han eliminat les subvencions per l’adquisició de material i, a més, segons expliquen des de les ADF, s’ha fet sense cap previ avís.

Fins ara, les subvencions atorgades per l’administració a les ADF es dividien en dues: l’adquisició de material de prevenció i extinció d’incendis, i el manteniment. En concret, la Generalitat concedia 4.200 euros per municipi classificat com a alt risc d’incendi i 3.000 euros pels que no.

El president de les ADF del Maresme, Oriol Bassa, explica que les retallades faran que no es pugui disposar de material necessari per la nova temporada d’estiu, com per exemple, nous vehicles o motobombes. Bassa entén que la situació econòmica actual obliga a tothom a prendre mesures d’estalvi però considera que les ADF no poden assumir retallades acumulades en els darrers 5 anys, arribant a una xifra del 60%.

A més diu que això afectarà, sobretot, a la temporada d’estiu que ja es preveu complicada per la gran quantitat de massa forestal al bosc. Bassa ha volgut remarcar que durant el 2010 han ajudat a l’administració a estalviar 260.000 euros amb més de 12.000 hores de vigilàncies per part dels voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal.

Ràdio Arenys

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics