URGENT

El pressupost de la Generalitat preveu invertir 875 mil € per l’IES de PLF

Compartiu aquesta història

 

Els pressupostos del govern català, presentats aquesta setmana pel conseller Mas Colell preveuen una de les seves inversions a PLF. Es tracta d’una partida de 875 mil € destinats per a infrastructures a l’Institut de PLF.

En general, però, el Maresme no s’escapa de les retallades previstes en el pressupost per aquest any. Si en el del 2010 les inversions van ser de les més importants dels darrers anys, amb una xifra que superava els cent milions d’euros, el 2011 els maresmencs s’hauran de conformar amb només 32,8 milions. Una tisorada que afecta totes les àrees i deixa de banda alguns compromisos que s’havien adquirit com ara la construcció dels laterals de l’autopista C-32 a Mataró que ni tan sols apareixen en el llistat d’actuacions.

De fet la despesa prevista més important correspon al Departament d’Ensenyament. Dels 32,8 milions que hi ha en total per a la comarca, prop de 10 milions es destinaran a pagar les millores i la construcció d’alguns centres. Dins aquesta partida hi ha els diners previstos per a l’IES de PLF.

Un dels pobles més afectats pels pressupostos és Pineda que no hi ha vist reflectit el tercer institut de secundària o el centre d’urgències i el nou CAP al municipi. Això ja ha suposat el desacord de l’alcalde de Pineda que ha criticat la forma de triar les prioritats d’inversions del govern català.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics