URGENT

L’atur puja en 7 persones a PLF.

Compartiu aquesta història

 

El mes de maig es va tancar a la nostra localitat amb un lleuger augment del nombre d’aturats passant dels 757 el mes d’abril als 764 actuals.

Tot i que sigui un augment que no arriba a l’1%, aquest increment trenca la tendència habitual dels mesos de maig, quan tradicionalment sempre hi ha una davallada del nombre d’aturats, ja que es dona el tret de sortida de la campanya estival al sector serveis.

L’actual nombre d’aturats és el pitjor d’un mes de maig ala nostra localitat. L’any passat hi ha via 6 aturats menys i fa 2 anys 40 menys.

Tot i això la xifra està lluny del record d’aturat s registrat al mes de febrer de l’any passat, amb prop de 900 aturats.

A PLF a data d’avui hi ha un 15’8% d’aturats, unes dècimes per sota de la mitjana del Maresme, que és del 16%, després de rebaixar el nombre de desocupats en 250 persones per situar-se per sobre de les 36.600 persones.

El nostre municipi és l’únic del voltant on ha crescut la desocupació.

L’inici de la temporada turística s’ha notat a Sta. Susanna on s’ha reduït en un 7’5% el seu nombre d’aturats fins els 210. La resta són retallades més discretes, com el 2% de Blanes fins arribar als 3680 aturats, o el 1 i mig de Tordera que rebaixa la desocupació fins el 1572 persones.

Malgrat en baixa 6 fins les 1610 persones i Pineda, tot i rebaixar les seves dades d’atur en 10 desocupats menys, continua sent la població de l’Alt Maresme amb un índex més alt d’atur, amb un 21% i 2881 persones desocupades,

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics