URGENT

Esquerra opta per quedar-se a l’oposició a PLF.

Compartiu aquesta història

 

Els republicans han anunciat avui que no entraran a formar govern amb el PSC a la nostra localitat. Els socialistes feia dies que mantenien contacte amb els republicans per intentar incorporar-los al proper govern municipal. Esquerra però ha decidit mantenir-se a l’oposició. Diu Francesc Alemany, l’alcaldable de la formació, que la decisió respon a l’anàlisi de la realitat dibuixada per les eleccions municipals. Diu el candidat, que en aquest mandat es podrà donar més transparència democràcia, ja que el PSC haurà de governar amb minoria.

Esquerra, com ja va fer la setmana passada CiU, no tanca la porta a un futur pacte de governabilitat, tot i que asseguren que faran una oposició constructiva i en positiu.

Sobre la possibilitat d’un pacte de les 4 forces polítiques de PLF, excepte el PSC, Alemany afirma que Esquerra mai s’ho ha plantejat i que en tot cas, considera agosarat si algú havia pensat fer un pacte similar per desbancar el PSC del govern. El republicà sosté que la majoria de palafollencs vol a Agustí com alcalde i que no s’entendria un pacte per fer-lo fora de l’alcaldia.

Davant d’això Alemany ha assegurat que facilitaran la investidura d’Agustí en el ple de constitució de l’Ajuntament aquest dissabte al migdia. Alemany ha afirmat que s’abstindrà en la votació que ha de triar l’alcalde de la localitat, cosa que podria permetre al PSC revalidar l’alcaldia de PLF fent valer els seus 6 representants.

Esquerra és ara la 3a força política de PLF després de passar d’1 regidor a 2 i augmentar en 4 punts percentuals el nombre de vots. Els dos representants dels republicans al consistori, a partir de dissabte, seran el propi Alemany i Susanna Pla.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics